Lasagne

Ingrediënten

voor 4 personen (4 porties)

  • 300 g mager runderge-hakt of rundertartaar
  • 400 g tomatenblokjes 
  • 400 g tomatensaus
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 6 volkoren lasagnebladen 
  • 400 g hüttenkäse
  • 50 g geraspte 20+ kaas 
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 50 g spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl tijm
  • peper
  • verse basilicum

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 C. 

Gebruik je gedroogde lasagnebladen? Laat deze dan 10 minuten wellen in een pan met heet water. 

 

Verhit een klein beetje olijfolie in een grote koekenpan. Snij de ui en knoflook fijn en de aubergine en paprika in blokjes, fruit ongeveer 5 minuten in de pan met een beetje peper op hoog vuur. 

 

Kruid het gehakt met peper en cayennepeper en doe ook in de pan. Voeg als het gehakt gaar is de tijm, tomatenpuree, tomatenblokjes en tomatensaus toe en roer goed door. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met kruiden. 

 

Neem een ovenschaal en bestrijk de bodem met een dun laagje van de tomatensaus uit de pan. Verdeel hier een laag lasagnebladen over. Maak nu lagen met de tomatensaus, gevolgd door spinazie, gevolgd door hüttenkäse en weer lasagnebladen. Herhaal dit tot alle saus op is. Verdeel als laatste de gerapte kaas over de bovenkant en bak ongeveer 15 minuten in de oven. 


Voedingsinformatie

Variatietips

Wil je minder koolhydraten eten? Vervang de lasagnebladen door courgetteplakken. Schaaf de courgette in de lengte met een kaasschaaf.

Recept downloaden

Je kunt hier het recept downloaden.

Download
Lasagne recept.pdf
Adobe Acrobat document 359.5 KB

MEER RECEPTINSPIRATIE NODIG? DAT KAN!

Wil je meer van dit soort leuke recepten ontvangen? Heb je hulp nodig om je eigen recepten 'om te toveren' naar een gezondere variant? Of vind je het prettig om af en toe een 'kookhulp' in te kunnen schakelen als je aan het experimenteren bent met gezonde voeding? Abonneer je dan op onze speciale Receptinspiratie-module! Je leest er hier meer over!