Aspergesalade

Ingrediënten

voor 1 perso0n (1 portie)

  • 200 g witte asperges
  • 40 g groene asperge tips
  • 20 g romaine sla
  • 20 g radijsjes
  • 1 bosui
  • 1 ei
  • 70 g kipfilet plakjes
  • 120 g krieltjes
  • verse bieslook
  • 1 tl Franse mosterd
  • 2 tl mayonaise
  • peper

Bereidingswijze

Zet een pan met water op het vuur waar zowel de krieltjes, asperges en eieren in kunnen. Breng het water aan de kook.

 

Schil de witte asperges met een dunschiller. Haal alleen het (harde) buitenlaagje weg en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af.  Snij daarna de asperges in stukken van ongeveer 5 cm.

 

Doe dan de krieltjes, asperges en de eieren in de pan en kook in ongeveer 10 minuten gaar. Haal de eieren er wat eerder uit. Afhankelijk van hoe zacht/hard je ze wilt hebben. Voeg de laatste 2 minuten de groene asperge tips toe.

 

Maak ondertussen de dressing door de mosterd en mayonaise in een bakje te mengen met een klein beetje water en breng het op smaak met peper.

 

Snijd de romaine sla grof en de bosui en radijsjes in dunne plakjes. Doe deze in een slabak.

  

Giet de asperges en de krieltjes af en spoel af met koud water. Hierdoor garen ze niet door en wordt je salade niet te warm. Voeg deze daarna ook toe aan de slabak samen met de in reepjes gesneden ham en de dressing.

 

Roer de salade nu goed door. Voeg als laatste het eitje toe en wat gehakte bieslook. Breng op smaak met peper.

 


Voedingsinformatie

Variatietips

Zijn asperges niet (meer) verkrijgbaar? Dan kun je ze vervangen door sperziebonen.

Recept downloaden

Je kunt hier het recept downloaden.

Download
Aspergesalade recept.pdf
Adobe Acrobat document 548.8 KB

MEER RECEPTINSPIRATIE NODIG? DAT KAN!

Wil je meer van dit soort leuke recepten ontvangen? Heb je hulp nodig om je eigen recepten 'om te toveren' naar een gezondere variant? Of vind je het prettig om af en toe een 'kookhulp' in te kunnen schakelen als je aan het experimenteren bent met gezonde voeding? Abonneer je dan op onze speciale Receptinspiratie-module! Je leest er hier meer over!