Courgettesoep met zalmsnippers

Ingrediënten

voor 4 personen (4 porties)

·      1 ui

·      1 teentje knoflook

·      1 tl olijfolie

·      2 courgettes

·      600 ml kippenbouillon

·      2 el groene pesto

·      peper

·      200 g gerookte zalm

Bereidingswijze

Verhit een theelepel olijfolie in een soeppan. Snijd de ui en knoflook grof en doe deze in de pan. Snijd de courgettes in grove stukken en laat deze circa 4 minuten mee smoren.

Voeg daarna de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes koken.

 

Neem de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer glad. Mix als laatst de pesto erdoor en breng op smaak met peper.

 

Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en gebruik die als garnering in de soepkommen.

 

 


Voedingsinformatie

Variatietips

Je kunt het recept uiteraard vegetarisch maken door de zalm weg te laten.

Recept downloaden

Je kunt hier het recept downloaden.

Download
Courgettesoep recept.pdf
Adobe Acrobat document 336.2 KB

MEER RECEPTINSPIRATIE NODIG? DAT KAN!

Wil je meer van dit soort leuke recepten ontvangen? Heb je hulp nodig om je eigen recepten 'om te toveren' naar een gezondere variant? Of vind je het prettig om af en toe een 'kookhulp' in te kunnen schakelen als je aan het experimenteren bent met gezonde voeding? Abonneer je dan op onze speciale Receptinspiratie-module! Je leest er hier meer over!