Appel-kaneel kwark

Ingrediënten

voor 1 persoon (1 portie)

  •  250 gr magere kwark
  •  ½ appel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl amandelschaafsel

 

Bereidingswijze

Snijd de appel in blokjes. Zet een steelpannetje op het vuur en voeg hier de appel, kaneel en een scheutje water aan toe. Verwarm dit ruim 5 minuten tot de appel wat zachter is en er een kaneelsaus rond de appels vormt. Voeg eventueel nog wat water toe als het te droog is.

 

Zet ondertussen een droge pan op het vuur en rooster hierin het amandelschaafsel goudbruin.

 

 

Schep de warme appeltjes met saus over de kwark en bestrooi met de geroosterde amandelen.


Voedingsinformatie

Variatietips

Je kunt dit gerecht met vele verschillende fruitsoorten maken. Niet bij ieder fruit zal de kaneel goed combineren. Een lekkere vervanging voor de appel is bijvoorbeeld peer of perzik.

Recept downloaden

Je kunt hier het recept downloaden.

Download
Appel kaneel kwark recept.pdf
Adobe Acrobat document 345.5 KB

MEER RECEPTINSPIRATIE NODIG? DAT KAN!

Wil je meer van dit soort leuke recepten ontvangen? Heb je hulp nodig om je eigen recepten 'om te toveren' naar een gezondere variant? Of vind je het prettig om af en toe een 'kookhulp' in te kunnen schakelen als je aan het experimenteren bent met gezonde voeding? Abonneer je dan op onze speciale Receptinspiratie-module! Je leest er hier meer over!