Bessen ontbijtcake

Ingrediënten

voor 8 personen (8 porties)

·      1 banaan

·      4 eieren

·      80 g boekweitmeel

·      120 g havermeel

·      40 g amandelmeel

·      40 g kokosmeel

·      2 tl vanille extract

·      3 tl bakpoeder

·      100 ml amandelmelk

·      100 g bessen/frambozen

·      6 stevia druppels

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 C.

 

Doe alle droge ingrediënten (alle meel en bak-poeder) in een kom en roer door. Prak in een andere kom de banaan fijn. Voeg hier de eieren, vanille extract, amandelmelk en stevia aan toe en mix tot alles goed gemengd is.

Schep nu al roerend het eimengels bij het meel- mengsel en blijf roeren tot je geen klontjes meer hebt. Schep nu de bessen/frambozen voorzichtig door het beslag.

  

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Schep het beslag in de cakevorm en bak 60 minuten in de voorverwarmde oven.


Voedingsinformatie

Variatietips

Je kunt deze cake (of de restjes) ook gebruiken als tussendoortje. Snij de plakken door de helft (dan is het 100 kcal per stukje) en vries ze in. ’s Ochtends uit de vriezer mee naar je werk en je hebt een heerlijk tussendoortje!

Recept downloaden

Je kunt hier het recept downloaden.

Download
Bessen ontbijtcake recept.pdf
Adobe Acrobat document 442.8 KB

MEER RECEPTINSPIRATIE NODIG? DAT KAN!

Wil je meer van dit soort leuke recepten ontvangen? Heb je hulp nodig om je eigen recepten 'om te toveren' naar een gezondere variant? Of vind je het prettig om af en toe een 'kookhulp' in te kunnen schakelen als je aan het experimenteren bent met gezonde voeding? Abonneer je dan op onze speciale Receptinspiratie-module! Je leest er hier meer over!