Omeletmuffins


Ingrediënten

voor 1 persoon (1 portie)

  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 100 g hüttenkäse
  • 1 plakje achterham
  • handje spinazie
  • klein stukje rode paprika
  • ½ ui
  • Cayennepeper / peper
  • tijm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 C

 

Snijd de spinazie grof. Snij de paprika, uit en ham in kleine reepjes. Klop het ei en de eiwitten los in een kom. Roer hier de gesneden groenten en ham door- heen. Voeg peper, cayennepeper en tijm naar smaak toe. Voeg als laatste de hüttenkäse toe en roer het mengsel goed door.

 

Verdeel het mengsel over vier (siliconen) muffin-vormpjes. Gebruik geen papieren muffinvormpjes, want die zijn niet stevig genoeg.

 

Bak de muffins 25 minuten in de oven en laat ze daarna een paar minuutjes afkoelen.

 

 


Voedingsinformatie

Variatietips

Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten, zo heb je telkens een andere smaak.

Recept downloaden

Je kunt hier het recept downloaden.

Download
Omelet muffins recept.pdf
Adobe Acrobat document 362.8 KB

MEER RECEPTINSPIRATIE NODIG? DAT KAN!

Wil je meer van dit soort leuke recepten ontvangen? Heb je hulp nodig om je eigen recepten 'om te toveren' naar een gezondere variant? Of vind je het prettig om af en toe een 'kookhulp' in te kunnen schakelen als je aan het experimenteren bent met gezonde voeding? Abonneer je dan op onze speciale Receptinspiratie-module! Je leest er hier meer over!