Kersenkwarktaart

Ingrediënten

voor 6 personen (6 porties)

 

Bodem 

• 80 g ongebrande noten 

• 20 g lijnzaad

• 2 verse dadels

• ½ tl koekkruiden 

• 1 tl cacaopoeder 

 

Vulling 

• 750 g magere kwark 

• 100 g kersen (diepvries) 

• 1 tl vanille extract

• 5 stevia druppels

• 7 gelatineblaadjes 

 

Extra 

Foodprocessor 

springvorm ± 15 cm 

 

bakpapier 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°C. 

 

Laat de dadels 5 minuten wellen in heet water. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de food-processor en voeg de gewelde dadels toe. Mix tot je een plakkerig mengsel krijgt. Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel hier het notenmengsel over. Druk goed aan. Zet 10 minuten in de oven. Laat afkoelen. 

 

Laat 6½ gelatineblaadjes wellen in koud water. Doe de kwark in een kom en voeg de vanille en stevia toe. Roer goed door. Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm hierin de gelatineblaadjes met 4 eetlepels water. Als de gelatine helemaal is opgelost schenk je het bij de kwark en roer je het goed door. Schenk het kwarkmengsel op de bodem en zet minimaal 30 minuten in de koelkast. 

 

Maak ondertussen de topping door het overgebleven ½ gelatineblaadje te wellen in koud water.

 

Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm hierin de kersen. Laat het pruttelen en prak fijn met een vork tot je een soort jam krijgt. Laat dan het gelatineblaadje er in oplossen en roer goed door. 

 

Schenk de topping over de kwark en laat nog minstens een half uur opstijven in de koelkast.

 


Voedingsinformatie

Variatietips

Je kunt voor de topping ook andere fruitsoorten gebruiken om de smaak te variëren.

Recept downloaden

Je kunt hier het recept downloaden.

Download
Kersenkwarktaart recept.pdf
Adobe Acrobat document 523.9 KB

MEER RECEPTINSPIRATIE NODIG? DAT KAN!

Wil je meer van dit soort leuke recepten ontvangen? Heb je hulp nodig om je eigen recepten 'om te toveren' naar een gezondere variant? Of vind je het prettig om af en toe een 'kookhulp' in te kunnen schakelen als je aan het experimenteren bent met gezonde voeding? Abonneer je dan op onze speciale Receptinspiratie-module! Je leest er hier meer over!