Avocado ijsbergsla met tonijn


Ingrediënten

voor 1 persoon (1 portie)

  • 100 gram ijsbergsla
  • 100 gram tonijn naturel 
  • ½ mango
  • ½ avocado
  • ½ eetlepel citroensap 
  • 50 g hüttenkäse 
  • ½ theelepel mosterd
  • 1 theelepel olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Was de ijsbergsla en snij in reepjes. 

Giet de tonijn af en 'trek' met een vork in stukjes.

Schil de mango, halveer en verwijder de pit, snij dan in stukjes.

Schil de avocado, halveer en verwijder de pit, snij ook in stukjes.

  

Besprenkel de stukjes mango en avocado met citroensap tegen het verkleuren.

 

Roer mango en avocado in een schaal door elkaar. Voeg dan de hüttenkäse, mosterd, olie, zout en peper toe. Schep tot slot de reepjes ijsbergsla en de stukjes tonijn er doorheen.

 

 

 


Voedingsinformatie

Variatietips

-

Recept downloaden

Je kunt hier het recept downloaden.

Download
Avocado ijsbersla met mango en tonijn.pd
Adobe Acrobat document 401.4 KB

MEER RECEPTINSPIRATIE NODIG? DAT KAN!

Wil je meer van dit soort leuke recepten ontvangen? Heb je hulp nodig om je eigen recepten 'om te toveren' naar een gezondere variant? Of vind je het prettig om af en toe een 'kookhulp' in te kunnen schakelen als je aan het experimenteren bent met gezonde voeding? Abonneer je dan op onze speciale Receptinspiratie-module! Je leest er hier meer over!