Banaan bosbessencake


Ingrediënten

voor 1 persoon (1 portie)

  • 1/2 rijpe banaan
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 1 el boekweitmeel
  • 2 el havermeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 50 g bosbessen
  • ½ limoen

Bereidingswijze

Prak de banaan fijn in een kom. Voeg het vanille extract en de eieren toe. Mix dit goed. Voeg daarna het meel en de bakpoeder toe en mix tot je een mooi beslag krijgt. Roer dan de bosbessen er voorzichtig doorheen.

 

Verhit een klein beetje kokosolie in een koekenpan en bak hierin de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin (ongeveer 1 minuut aan elke kant). Zet het vuur niet te hoog! Dan wordt de buitenkant te donker en de binnenkant niet gaar.

 

Maak de pannenkoekjes af met wat limoensap.

 

 

 


Voedingsinformatie

Variatietips

Je kunt in plaats van de bosbessen ook ander (niet te nat) fruit gebruiken.

Recept downloaden

Je kunt hier het recept downloaden.

Download
Banaan bosbessenpancakes.pdf
Adobe Acrobat document 666.3 KB

MEER RECEPTINSPIRATIE NODIG? DAT KAN!

Wil je meer van dit soort leuke recepten ontvangen? Heb je hulp nodig om je eigen recepten 'om te toveren' naar een gezondere variant? Of vind je het prettig om af en toe een 'kookhulp' in te kunnen schakelen als je aan het experimenteren bent met gezonde voeding? Abonneer je dan op onze speciale Receptinspiratie-module! Je leest er hier meer over!