Bietensalade met appel


Ingrediënten

voor 1 persoon (1 portie)

  • 200 g gekookte bieten
  • 1 bosui
  • 200 g wortel
  • ½ groene appel
  • 40 g zachte geitenkaas
  • zwarte peper
  • verse bieslook
  • 3 rijstwafels

Bereidingswijze

Breng een klein laagje water aan de kook in een pannetje. Snijd de wortel in blokjes en kook deze voor 5 minuten beetgaar.

 

Snijd ondertussen de bieten en appel in blokjes en doe deze in een kom. Snijd de bosui fijn en brokkel de geitenkaas. Als de wortel gaar is voeg je deze samen met de bosui en geitenkaas toe aan de kom. Roer goed door en breng op smaak met peper en bieslook.

 

Eet de bietensalade op of naast je rijstwafels.

 

 

 


Voedingsinformatie

Variatietips

-

Recept downloaden

Je kunt hier het recept downloaden.

Download
Bietensalade met appel.pdf
Adobe Acrobat document 760.8 KB

MEER RECEPTINSPIRATIE NODIG? DAT KAN!

Wil je meer van dit soort leuke recepten ontvangen? Heb je hulp nodig om je eigen recepten 'om te toveren' naar een gezondere variant? Of vind je het prettig om af en toe een 'kookhulp' in te kunnen schakelen als je aan het experimenteren bent met gezonde voeding? Abonneer je dan op onze speciale Receptinspiratie-module! Je leest er hier meer over!