Havermout met appeltjes


Ingrediënten

voor 1 persoon (1 portie)

  • 50 g havermout
  • 20 g zaden (bijv. lijnzaad)
  • 250 ml (plantaardige) melk (bijvoorbeeld amandelmelk)
  • kaneel
  • 1 appel
  • 1 tl vanille extract

Bereidingswijze

Zet een steelpannetje op het vuur. Snijd de appel in stukjes en voeg deze samen met het vanille extract, kaneel en een paar lepels water toe aan het pannetje. Blijf goed doorroeren tot de appeltjes gaar zijn en er zich een saus rond de appeltjes vormt. Wordt het te droog voeg dan nog een beetje water toe.

 

Doe ondertussen de havermout, zaden, klein beetje kaneel en de melk in een kom. Zet 2 minuten in de magnetron op 900W. Haal daarna het bakje uit de magnetron en roer goed door. Is de havermout te droog, voeg dan nog een beetje melk toe.

 

Maak af met de gebakken appeltjes.

 

 

 


Voedingsinformatie

Variatietips

-

Recept downloaden

Je kunt hier het recept downloaden.

Download
Havermout met warme appeltjes.pdf
Adobe Acrobat document 599.6 KB

MEER RECEPTINSPIRATIE NODIG? DAT KAN!

Wil je meer van dit soort leuke recepten ontvangen? Heb je hulp nodig om je eigen recepten 'om te toveren' naar een gezondere variant? Of vind je het prettig om af en toe een 'kookhulp' in te kunnen schakelen als je aan het experimenteren bent met gezonde voeding? Abonneer je dan op onze speciale Receptinspiratie-module! Je leest er hier meer over!