Havermout met banaan en pindakaas


Ingrediënten

voor 1 persoon (1 portie)

  • 40g havervlokken
  • 200ml kokosdrink
  • 1 kleine banaan
  • ½ geperste limoen of citroen
  • 1el notenpasta of pindakaas
  • 1el kokosrasp of kokossnippers

Bereidingswijze

Doe de havervlokken samen met de kokosdrink in een pan. Kook ongeveer 5 minuten en blijf goed roeren. Na een tijdje veranderd het in een pap, hoe langer je kookt hoe dikker de pap wordt. Doe de pap in een schaaltje. 

 

Snij de banaan in dikke plakken. Doe het limoen- of citroensap in een pan en voeg de plakken banaan toe. Bak een paar minuten op middelhoog vuur totdat de plakken een goudbruine kleur krijgen.

 

Doe een scheutje kokosnootdrink op de pap in het schaaltje, schep dan de plakjes banaan erop. Garneer met de notenpasta en kokosrasp.

 

 


Voedingsinformatie

Variatietips

-

Recept downloaden

Je kunt hier het recept downloaden.

Download
Havermout met banaan en pindakaas.pdf
Adobe Acrobat document 396.0 KB

MEER RECEPTINSPIRATIE NODIG? DAT KAN!

Wil je meer van dit soort leuke recepten ontvangen? Heb je hulp nodig om je eigen recepten 'om te toveren' naar een gezondere variant? Of vind je het prettig om af en toe een 'kookhulp' in te kunnen schakelen als je aan het experimenteren bent met gezonde voeding? Abonneer je dan op onze speciale Receptinspiratie-module! Je leest er hier meer over!