Pompoensoep


Ingrediënten

voor 1 persoon (1 portie)

  • •1 flespompoen
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • 2 el pompoenpitten
  • 4 tl crème fraîche light
  • verse peterselie
  • 2 tl sambal (optioneel)
  • 1 tl olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de ui en knoflook grof. Zet een soeppan op het vuur en verwarm hierin 1 tl olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe. Schil de pompoen en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Voeg de pompoen toe aan de pan en roer door. Voeg nu de bouillon toe. Maak een bosje van de tijm en rozemarijn en voeg deze toe aan de pan. Kook zacht voor 20 minuten met de deksel op de pan. 

 

Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge pan tot deze bruin worden en gaan geuren (het kan zijn dat de pompoenpitten gaan poffen).

 

Haal de pan met pompoen van het vuur (voeg eventueel de sambal toe) en mix het mengsel glad met een staafmixer. Schep de soep in kommen en verdeel hier de pompoenpitten, crème fraîche en wat fijngesneden peterselie over. 

 


Voedingsinformatie

Variatietips

-

Recept downloaden

Je kunt hier het recept downloaden.

Download
Pompoensoep.pdf
Adobe Acrobat document 542.9 KB

MEER RECEPTINSPIRATIE NODIG? DAT KAN!

Wil je meer van dit soort leuke recepten ontvangen? Heb je hulp nodig om je eigen recepten 'om te toveren' naar een gezondere variant? Of vind je het prettig om af en toe een 'kookhulp' in te kunnen schakelen als je aan het experimenteren bent met gezonde voeding? Abonneer je dan op onze speciale Receptinspiratie-module! Je leest er hier meer over!