Venkel zalmsalade


Ingrediënten

voor 1 persoon (1 portie)

  • 1 venkelknol
  • 8 radijsjes
  • 120 g verse zalm
  • 1 citroen
  • verse dille
  • peper

Bereidingswijze

Zet de koekenpan op het vuur. Kruid de zalm met wat zout, peper, dille en citroenrasp. Bak de zalm nu op middelhoog vuur aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalm)

 

Snijd ondertussen de venkelknol doormidden en snijd het middelste (harde) gedeelte aan de onderkant eruit. Snijd hem vervolgens in plakjes. Snijd ook de radijsjes in plakjes en doe deze samen met de venkel in een kom. Voeg hier het sap van 1/2 citroen, de verse dille en wat peper aan toe.

 

Scheur de zalmfilet in stukjes en verdeel deze over de salade.

 


Voedingsinformatie

Variatietips

-

Recept downloaden

Je kunt hier het recept downloaden.

Download
Venkelzalmsalade.pdf
Adobe Acrobat document 577.0 KB

MEER RECEPTINSPIRATIE NODIG? DAT KAN!

Wil je meer van dit soort leuke recepten ontvangen? Heb je hulp nodig om je eigen recepten 'om te toveren' naar een gezondere variant? Of vind je het prettig om af en toe een 'kookhulp' in te kunnen schakelen als je aan het experimenteren bent met gezonde voeding? Abonneer je dan op onze speciale Receptinspiratie-module! Je leest er hier meer over!